DAVID NEUMANN

Barmanské kurzy

Jak začal David?

Po základním barmanském kurzu v roce 1997 jsem zjistil, že kromě klasického stylu existuje i tzv. Free style, neboli Flair bartending. Začal jsem Flair trénovat ten samý rok na Silvestra a následně doma nad pohovkou. Mojí inspirací byli pouze barmani, kteří tento styl již používali a při tréninku jsem se snažil zapojit svou vlastní kreativitu.

Ostatní znalosti a dovednosti jsem načerpával praxí za barem a na soutěžích. Po 6 letech tréninku a sbírání zkušeností, tedy v roce 2003, jsme se společně s Martinem Baťhou rozhodli své zkušenosti předávat dál formou barmanského kurzu Flair & Bartending, který byl zaměřen na barmanství jako celek s tím, že se za barovým pultem využívá Working či Exhibition flair . V roce 2006 jsem se podílel na vytvoření Red Bull bartenders academy a v roce 2007 na Jan – becher Pernod Ricard bar academy, kde dosud působím jako lektor. V roce 2011 jsem se stal certifikovaným  lektorem CBA.

Barmanská škola Davida Neumanna

se snaží o to, aby nešlo pouze o několikadenní kurz, kterým vše začíná, ale o dlouhodobé vzdělávání a rozvoj barmanů. Tyto kurzy mohou být startovacím signálem nebo motivací, proč se stát barmanem.

Flair byl pro mě motivační prvek. Postupem času jsem ale zjistil, že Flair je pouze třešnička na dortu, bez které si však dort neumím představit.
I proto se stále sám aktivně vzdělávám na různých školeních, seminářích a workshopech v ČR i v zahraničí.

Kurzy a školení, které Davidova barmanská škola nabízí:

  • Bartending & Working Flair (kurz zaměřený na barmanství jako celek a pracovní flair)
  • Exhibition flair (kurz zaměřený na exhibiční flair)
  • Training camps (tréninkové kempy – Summer flair camp)
  • Sessions (jednodenní tematické seance)
  • Academy (Jan Becher Pernod Ricard Academy, Red Bull Bartenders academy, Barlife Academy)
  • Jams (individuální cvičení)
  • školička míchání nápojů pro laiky

Zde je pár ukázek seminářů, které jsem absolvoval:

Master Class by Christian Delpech, Nicolas Saint Jean Flairmotion school, Tom Dayer Flair bartending seminar, Jirka Němec mixology seminar, Jan Becher Pernod Ricard bar Academy Ellite 1,2,3,4, Tiki seminar by Jeff Berry, Universitá del Caffé, Ronnefeldt Tea seminar, Lavazza seminar, CBA workshops – (mé certifikáty najdete v sekci o mně)

Každý začínající či pokročilý barman se může samozřejmě vydat stejnou cestou jako já, tedy cestou samouka. Je to však cesta delší a složitější. Proto Vám nabízím kurzy a školení, které obsahují mé poznatky až do současnosti.

Chci je předávat dál a pomoci tak rozvoji barmanského „umění“.

Proč absolvovat kurz či školení:

  1. nejrychlejší způsob načerpání informací
  2. vizuální vjem – snadnější výuka
  3. podrobný popis a praktické vysvětlení učiva a triků
  4. možnost začlenit se do barmanského světa a zůstat v kontaktu s ním



dn_barova_skola
Bar academy premium
Účastníci kurzu Flair & Bartending SHŠ Vršovice 2009
Flair & Bartending Městec Králové
Exhibition flair trénink

 

15.- 19.1.2018 – Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy Český Šternberk

14.- 18.5.2018 - Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy Český Šternberk